Tiktok Hesaplarınızı Nasıl Geliştirebilirsiniz ?

Tiktok Hesaplarınızı Nasıl Geliştirebilirsiniz ?

2016 yılında kullanılmaya başlanan ve özellikle Z kuşağının yaygın olduğu bir hedef kitlesi olan Tiktok sosyal medya platformu zaman geçirmek için en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini aldı. İlk kullanılmaya başlandığı andan itibaren sayısız içerik üretildi ve birçok kullanıcının en sevdiği platformlar arasına girdi. Halen çok yaygın olarak kullanılan Tiktok, giderek gelişen hesaplar sayesinde artık bir iş alanına da dönüşmeye başladı. Üretilen içerikler ve farklı reklamlar sayesinde insanlar için yeni bir iş alanı olarak kullanılmaya başlandı. Bu platform üzerinde kullanıcılar daha kısa sürelere sahip birbirinden farklı videolar oluşturarak bunları diğer kullanıcılar ile paylaşmaya başladılar. Tiktok içerisinde bulunan görsel, ses ve efektler sayesinde kullanıcıların özgün ve profesyonel bir şekilde video oluşturmalarını sağladı.

 

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte farklı iş alanları da oldukça yaygınlaştı. Bu iş alanlarından biri de Tiktok platformudur. Tiktok’da takipçi sayısını artırarak markalardan teklif alabilir ve onlarla sağlayacağınız işbirliklerinden gelir elde edebilirsiniz. Markaların ürün ya hizmetleri hakkında reklam içerikleri oluşturarak insanların marka hakkında bilgilenmesini ve markaya ait ürünlerden satın almasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yapacağınız her başarılı reklam için marka tarafından belirli miktarlarda reklam ödemesi gerçekleşir. Bu nedenle kullanıcılar Tiktok hesaplarını çok da profesyonel olarak kullanmaya ve var olan takipçi sayısını artırmaya yönelik çalışmalar başlattılar. Son zamanların oldukça yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Tiktok’da hesaplarınızı gelişmesini ve takipçi sayısının artmasını sağlamak için dikkat edilmesi gereken birkaç ipucu vardır.

Gelişmiş Bir Tiktok Hesabı için Yapılması Gerekenler

Tiktok hesaplarının takipçi sayısını artırmak ve daha fazla kullanıcı ile etkileşim sağlamak için dikkat etmeniz gereken ipuçları şunlardır:

  • Etkili, kısa ve özgün kullanıcı isimleri belirleyin. Tiktok hesaplarınızın takipçi sayısını artırmak ve etkileşim oranını yükseltmek için kullanıcı adı oldukça önemli bir etkendir. Sadece Tiktok özelinde değil herhangi bir sosyal medya platformunda kullanıcılar tarafından kolay akla gelebilen bir hesap olabilmeniz için basit ama etkili kullanıcı adı belirlemelisiniz. Tiktok da çok farklı ve özgün kullanıcı adı oluşturmak için dikkat etmeniz gereken üç temel özellik vardır. Bu özellikler etkili, özgün ve Akılda kalıcılıktır. İlk defa bir kullanıcı adı belirliyorsanız bu üç özelliği taşıdığından emin olun. Tiktok kullanıcı adınızın kolay hatırlanabilir olması takipçileriniz tarafından sayfanızın daha sık ziyaret edilmesine ve içeriklerinizin diğer insanlarla paylaşılmasına katkısı oldukça fazladır.
  • Hesaplarınızın yönetimini oldukça profesyonel bir şekilde gerçekleştirin. Tiktok platformunda takipçi sayısını arttırmanın bir başka ipucu ise hesapların profesyonel bir şekilde yönetilmesinin sağlanmasıdır. Hesapta paylaşılacak her türlü video kendi içinde uyumlu olmalıdır. Gerek başlıkları gerekse  video açıklamaları ile tek bir dil kullanımı ve hikayesi oluşturulmalıdır. Tiktok kendi başına bir sosyal medya platformu olsa dahi burada oluşturduğunuz her türlü içeriği Instagram, Facebook, Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarında da paylaşabilirsiniz. Bu sayede hem Tiktok hesabının takipçi sayısının artmasına hem de diğer mecralarda da bilinirliğinin oluşmasına katkı sağlarsınız.
  • Güncel olayları ve trendleri sürekli olarak takip edin. Tiktok’da özgün içerikler üretmenin yanı sıra trende uygun içerikler üretmek de oldukça önemlidir. Teknolojinin sürekli gelişmesi, farklı sosyal medya platformlarının oluşmasına neden olmaktadır. Oluşan her platformda kendi içerisinde sürekli gelişerek, değişmektedir. Değişen trendler ve gündemlerle yeni içerikler oluşturmak ve sürdürülebilir kalmak bu platformlarda oldukça önemlidir. Trendleri takip ederek yayınlanan içeriklerde videolara uygun etiketler oluşturarak gündemi takip eden birçok kişinin sizin içeriğinize ulaşmasını ve etkileşimde bulunmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sürdürülebilir olun. Sosyal medya platformları günümüzde oldukça sık kullanılan ve içerik üretilen mecralardır. Kullanıcılar profesyonel bir şekilde oluşturdukları video içerikleri ile diğer kullanıcılarla etkileşim içerisine girerek hesaplarının daha fazla kişi tarafından bilinmesine olanak sağlamaktadır. Bunu oluştururken elbette sürdürülebilir olmaya özen göstermelilerdir. Hesaplarına düzenli aralıklarla içerik yüklemeliler ve oluşturdukları içeriklerde alanlarının dışına çıkmamalılardır. Planlı ve sürdürülebilir videolara hazırlamak isteyenler;

 

  • Tiktok’da izlenme sayısı yüksek olan içerikleri izleyerek kullanıcıların en beğendiği içerikler hakkında bilgi sahibi olabilirler.
  • Tiktok’da içerik üretirken kullandıkları şarkı, ses ya da efektlerin neler olduğuna, hangi şarkının popüler olduğuna ve en çok takip edilen efektlerin neler olduğunu tespit etmelilerdir. Edindikleri bilgileri göz önünde bulundurarak bu bilgiler doğrultusunda kendi özgün içeriklerini oluşturarak hem farklı olmayı hem de trendi takip etmeyi amaçlamalılardır.
  • Tiktok akımlarına göz atmalılarıdır. Son zamanlarda yaygın olan akımları kendilerine uyarlayarak paylaşabilir hatta diğer kullanıcıların bu paylaşımları repost ederek daha fazla kullanıcı tarafından izlenmesini sağlayabilirler.
  • İçerik üretici olan her kullanıcı aslında birer tüketicidir. Bu nedenle bir içerik üretmeden önce hangi içeriklerin olduğuna dair bilgi sahibi olması için kendileri de Tiktok’da bulunan içerikleri izlemeli ve incelemeliler.

 

  • Etkili, özgün ve dikkat çekici videolar çekmek için gerekli düzenleme ve planlamaları yapmalılar. Bir video çekimi için gerekli olan mekan, kişi, ürün ya da teknolojik ekipmanlar önceden ayarlanmalıdır. Çekilecek videonun içeriği önceden planlanmalıdır. Rastgele sadece video çekmek için özensiz ve alakasız videolar oluşturulmamalıdır. Videonun başladığı andan itibaren bitişe kadar olan bütün süre özenle takip edilmeli ve video üzerinde yapılması gereken bütün kurgu işlemlerini dikkatli bir şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir.
  • Orijinal içerikler üretin. Tiktok’da birçok kullanıcı çektiği videoları yayınlasa bile sizler bu içerikler arasından dikkat çekmek için özgün olun. Kendinizden birşeyler kattığınız, özel espri ve şakalarla farkınızı ortaya koyduğunuz kaliteli içerikler oluşturmaya dikkat edin. Trendleri ve akımları takip ederek bu konular üzerine içerikler oluştursanız dahi mutlaka diğerlerinden ayırt edilebilecek birkaç nokta bulunmasını sağlayın.
  • İçeriklerle uyumlu etiket kullanmaya özen gösterin. Her sosyal medya uygulamasında olduğu gibi Tiktok uygulamasında da hashtag oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle spesifik konular hakkında ya da güncel olaylar hakkında kullanıldığı takdirde kullanıcıların bu hashtagleri araması durumunda içeriklerinizi görme olasılıkları oldukça yüksektir. Ayrıca algoritmaları takip eden kişiler en çok kullanılan hashtaglerin hangileri olduğunu öğrenerek, özellikle videolarıyla uyumlu olan hashtagleri kullanmaları birçok kullanıcının içeriklerine erişmesine olanak tanır. Örneğin, yaz mevsimi olmasından dolayı #tatil hashtag’i sıklıkla sosyal medya platformlarında aratıldığını varsayalım. Bu nedenle tatil içerikli videolar yüklediğinizde bu hashtag’i kullanarak sizi takip etmeyen kişilerin de videonuzu izlemesini ve takipçi olmasını hedefleyebilirsiniz.
  • Trend olan şarkı ve sesleri takip edin. Tiktok’da popüler olmak istiyorsanız gündemi yakından takip etmelisiniz. Yeni çıkan şarkılar, son zamanlarda sıkça dinlenen şarkılar ya da ün kazanan sanatçıları önceden öğrenmelisiniz. Oluşturduğunu videolarda bu içerikleri kullanarak videolarınızın daha popüler olmasını ve sizin dışınızda başka insanlarında paylaşarak etkileşim gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.
  • Benzer hesapları yakından takip edin. Son olarak sizin içeriğinize benzer içerik üreten hesapları yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca takipçi sayısı yüksek kişilerle etkileşim içerisine girerek onların takipçilerinin de sizi tanımasını ve sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz.

 

Tiktok platformu üzerinden sadece hesap kurarak birkaç içerik eklemek sizin  popüler olmanızı sağlamaz. Eğer daha fazla tanınmak ve Tiktok üzerinden kazanç elde etmek istiyorsanız yukarıda belirtilen ipuçlarını takip etmelisiniz.