İnstagram'da Nasıl Beğeni Ve Takipçi Kazanılır?

İnstagram'da Nasıl Beğeni Ve Takipçi Kazanılır?

Instagram'da Nasıl Daha Çok Beğeni Ve Takipçi Kazanılır?

 

Günümüz teknolojinin gelişimi ile insanlar sosyal medya aracılığı ile para kazanmanın yollarını aramaktadır. Bunlardan biri de sosyal medya hesabının iyi ölçüde gelişmiş olmasıdır. Eğer bu sosyal medya hesapları popüler ve tanınan bir hesap haline geldiği durumunda kişiler birçok farklı iş teklifi, iş birliği aynı zamanda iş alanında kendilerini geliştirme fırsatına sahip olurlar.

 

 Bunların yanı sıra kişiler günümüzde çokça takip edilen ve tanınmış olan Influencer, Youtuber ve fenomenler ile iş birliği yapma fırsatını elde edebilirler. Birçok kullanıcıya sahip olan iyzigram uygulaması özellikle son yıllarda online resim dünyasını kendi alanına çekti. Buna bağlı kalmayıp yeniden şekillendirdi.

 

 Instagram Üzerinden Nasıl Takipçi Kazanılır?

 

 Ticari amaç güden veya gütmeyen her kullanıcı tarafından bu sosyal medyada beğeni ya da fazla takibe alınma arzusu ortaya çıktı. Kullanıcıların sosyal medyada beğenme ve takibe alınma sayısı arttırmanın yolları aşağıda ipuçlar halinde verilmiştir.

 

 Kaliteli Görsel paylaşımı

 

 Çekilen fotoğrafların ve oluşturulan videoların kalitesi kullanıcının hesabına giren çoğu kişinin ''potansiyel follower ''olması için son derece önem arz etmektedir.

 

Kullanıcı fotoğraf editleme uygulamasını indirip bu uygulamalarda oldukça fazla vakit geçirmelidir. Bu uygulama da farklı filtreler ve farklı ayarlar denemelidir. Kullanıcı iyi bir kitleye sahip olmak istiyor ise önce iyi bir fotoğrafçı olmalıdır.

 

Video editleme uygulamalın indirilmesi gerekmektedir. Çok tercih edilmeyen bir özellik olduğundan dolayı fotoğraftan çok video ilgi çekici olabilir. Bu özellikte kullanıcının hesabına ayrı bir renk katmaktadır.

 

Daha Fazla Görünür Olun

 

 Sosyal medyada daha fazla görünür olmak, fazla fotoğraf paylaşmak anlamına gelmemektedir. Öncelikle hesap oluşturulduğunda takipçi kazanmak için herkese bildirin. Başka hesaplar kullanılıyorsa o hesaplardan açılan hesabın reklamını yapın. Hashtaglar kullanılması önemlidir. Ancak gereksiz, yersiz etiketler kullanmayın. Takip edilen hesaplara yorum bırakın.

 

Süreklilik Gösterin

 

 Eğer kullanıcı iyi bir hedef kitlesine sahip olmak istiyorsa günün birçok kısmını burada geçirmelidir.

 

Sosyal medyada paylaşım yapıldığında yapılan zamana dikkat edilmelidir. Bu konu için birçok yazı yazılmıştır. Çoğunlukla etkili paylaşım saati insanların iş çıkışlarında veya boş zamanlarında düşünüp paylaşım yapmak gerekmektedir.

 

Sosyal medyada paylaşım yapıldığı zaman, kullanıcı için doğru ve etkili sonuçlar veriyorsa ertesi gün veya haftalar da paylaşım yapılması tavsiye edilmektedir. Böylece takipçiler atılan gönderileri kolaylıkla takip edilebilir. Kullanıcı takip ettiği insanların hashtaglerini ve gönderilerini takip etme ve beğenmelerine devam etmelidir.

 

İnsanlarla Olan İletişime Özen Gösterilmeli

 

Gönderilerinizin altına yapılan kötü yorumlara, yapıcı bir biçimde geri dönüş sağlayın. Kullanıcının unutmaması gereken nokta ise sosyal medya mecrası olduğundan kimse kullanıcının kişiliğine yorum yapmıyor. Hatta kullanıcıyı takibe alanların çoğu kullanıcıyı tanımıyor bile.

 

Özellikle yapılan yorumların çoğuna aynı şekilde cevap vermemeye özen gösterilmelidir. Bu durum takipçilere değer verildiğini gösterir.

 

Yarışmalar ve Kampanyalar Düzenleyin

 

 Bu yarışma ve kampanyalar daha çok ticari ve tanıtım hesapları için geçerlidir. Markaların yarışma ve kampanya koşullarda yapılan ilk şart takip eden kullanıcıları olmaktır. Markanın adını zedelememek için insanlara herhangi bir şart sunmadan alternatifler sunulmalıdır.

 

Bu yarışma ve kampanyalarda birinci olan kullanıcıyı paylaşın. Eğer yarışma sonucunda bir hediye veriliyorsa hediyesi ile birlikte bir fotoğrafını paylaşın. Böylelikle diğer kullanıcılara hem dürüstlüğünüzü gösterecek hem de kazanan kişiyi onure edecektir.

 

Sosyal Medyada Bulunan Profiliniz

 

 Kullanıcının fotoğrafı, biyografi de bulunan bilgiler, kullanıcıyı tanımayan ve ilk defa hesabınıza bakan biri için son derece önem taşımaktadır. Biyografinizde sizi anlatan kısa bir yazı, sosyal medya hesabını ne amaçla kullanıldığını belirten bir yazı bulunması son derece önemlidir.