İnstagram Takipçi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

İnstagram Takipçi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Takipçi Satın Alırken Nelere Dikkat etmeliyiz ?

Instagram’da daha fazla takipçi sayısının gözükmesi için kimi zaman takipçi satın almaları gerçekleştirilmektedir. Fakat takipçi satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Çünkü satın alınan takipçiler sadece takipçi sayısının artmasını sağlamaz. Satın alınan takipçiler kimi zaman sayfanın zarar görmesine ve kullanıcılarla olan etkileşiminin düşmesine neden olabilir. Bu yüzden takipçi satın alırken ekstra özen gösterilmelidir. Takipçi satın almadan önce ve satın aldıktan sonra dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır. Ayrıca takipçinin satın alınacağı sitelerin güvenli olması ve alınan takipçilerin bot hesaplar olmamasına da dikkat edilmelidir.

Takipçi Satın Almadan Önce Yapılması Gerekenler

Sosyal medya hesaplarınız için takipçi satın almadan önce hesabınızı aktif olarak kullanarak hesap üzerinde hareketlenme sağlamanız gerekmektedir. Instagram algoritması çok hızlı bir şekilde artan takipçi sayısını tehdit olarak algıladığı için hesabınızın erişimini kısıtlayabilir ya da hesabın kullanılmamasını sağlayabilir. Oluşabilecek olumsuz durumları engellemek ve hesabınızın engel almamasını sağlamak için hesap üzerinde takipçilerin çoğalmasına yönelik çalışmalar başlatmalısınız. Herhangi bir konu üzerine paylaşım yaptığınızda bu paylaşımınız öncelikle sizi takip eden kişilere gösterilmektedir. Sizi takip eden kişilerin gönderinize duyduğu ilgi ve üzerinde gerçekleştirdikleri etkileşimi göz önünde bulundurarak diğer kullanıcılara da gözükmesini sağlar.

 

Henüz sayfanız için takipçi satın almasını gerçekleştirmeden önce hesabınıza organik reklam alabilirsiniz. Bu reklamları büyük takipçilere sahip sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. elbette bu reklamların da belli ücretleri vardır. Fakat bu ücretler çok fazla maliyete sahip değillerdir. İnstagram sayfanız için en önemli etken gerçek kullanıcıların olduğu takipçilerinizin olmasıdır. Bot hesaplar sizlere herhangi bir etkileşim sağlamayacağı gibi hesabınızın da zarar görmesine neden olabilirler. Gerçek kullanıcılı hesaplarla etkileşim oluşturmak için geri takip yöntemini kullanmayı tercih edebilirsiniz. Sizi takip eden kişileri sizler de takip ederek sayfanızın takipçi sayısını artırmaya yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede hem Instagram hesabınızın etkileşim ve erişim oranını arttırmış olursunuz hem de Instagram algoritmalarına göre daha uygun koşullarda takipçi elde etmiş olursunuz.

Takipçi Satın Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Instagram’da takipçi satın almadan önce oluşan olumsuzluğu engellemek ya da en aza indirgemek için dikkat edilmesi gereken hususlar olduğu gibi takipçi satın aldıktan sonra da yapılması gereken bazı durumlar mevcuttur. İnstagram takipçisi satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey şüphesiz reklam almaktır. Takipçi satın almadan önce de küçük bütçeli reklamlar alınması gerektiğini biliyorsunuz. Bu reklamları almaya devam etmelisiniz ki artan takipçilerin kaynağının bir yere bağlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle yeni yaptığınız gönderi ya hikaye paylaşımlarından sonra reklam almanız ve yayınlamanız oldukça önemlidir. Paylaşım yaptığınız ilk zamanlar oldukça önemlidir. Çünkü o ilk anlarda oluşan etkileşim sizin keşfet, öneri ya da diğer takipçiler ana sayfalarında görülmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Eğer bu aşamada yeterli kitleye ulaşım sağlanamazsa hesap üzerinde Instagram tarafından kısıtlamalar oluşabilir. Bu kısıtlamalar ileride yapacağınız paylaşımlarda da devam eder ise Instagram algoritması bunu bir tehdit olarak algılayacaktır. Bu durumda da sayfanın erişim sıkıntısı çekmesine ve belirli kısıtlamalar yaşamasına neden olacaktır.

Takipçi Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Instagram üzerinden takipçi satın almak istediğiniz de hemen karar vermemelisiniz. Öncelikle sitenin güvenilir olup olmadığını araştırmalısınız. Gerekirse birkaç farklı siteyi ziyaret ederek en doğru ve güvenilir hizmetin sağlandığı siteleri tercih etmelisiniz. Çünkü takipçi satın almanızı sağlayan siteler üzerinden çeşitli dolandırıcılık işlemleri de olması mümkün olabiliyor. Profesyonel olmayan, insanları kandırmaya yönelik takipçi satan sitelerin varlığı da oldukça fazladır. Bu yüzden eğer bir takipçi satın alma işlemi gerçekleştiriyor iseniz dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan bazıları şu şekildedir:

  • Takipçi satın alma işlemini gerçekleştireceğiniz sitenin iletişim bilgilerine ulaşmaya çalışın. Bu bilgilerin doğru olduğunu test ettikten sonra satın alma kararınızı verin.
  • Takipçi satın almadan önce alacağınız hizmet ile ilgili detaylı bilgiye sahip olan. Sadece mesajlaşarak değil arama yaparak da kişilerle iletişim içerisinde bulunun. Aklınızda olan her türlü soruyu sorarak tatmin edici cevaplar verip vermediklerini kontrol edin.
  • İletişim bilgilerinin Türkiye sınırlarında kullanılan bir hat üzerinden olmasına dikkat edin. Farklı ülkeye ait telefon numaralarını kullanan sitelerden takipçi satın almamaya özen gösterin. Herhangi bir kimlik ibrazı olmadan kolayca alınabilen hatlardan olmamasına dikkat edin. Oluşabilecek olumsuz bir durumda iletişim kurduğunuz telefon üzerinden gerekli makamlara şikayet talebi oluşturabilmeniz için Türkiye alan kodu (+90) ile başlayan numaralar gerekmektedir.
  • Takipçi satın alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise ödeme yöntemidir. Ödeme şekli olarak genellikle havale yöntemini tercih edin. Çünkü havale ile gerçekleşen ödemelerde karşı tarafa ait birtakım bilgilerin size verilmesi gerekir. Ad-soyad, banka adı, bankanın açıldığı şube gibi birçok bilgiye ulaşmanız mümkündür. Ayrıca havale işleminde yazacağınız açıklamalar da olumsuz bir durumda hak iddia etmeniz açısından oldukça önem taşımaktadır. Olası dolandırıcılık durumlarında gönderdiğiniz ücrete dair bir dekont ve kişiye ait birtakım bilgilere sahip olmanız siteyi ve kişiyi şikayet edebilmeniz açısından önemlidir. Bu gibi durumlarda ilgili makamlara başvurarak haklarında suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
  • Takipçi satın aldıktan sonra da sitelerden destek ve hizmet almaya devam etmeniz gerekir. Oluşabilecek sorunlar karşısında sizlere destek ekibi sunan ve çözüm odaklı bir müşteri ilişkileri bulunan siteleri tercih etmelisiniz.
  • Takipçi satan sitelerin dolandırıcı olup olmadıkları konusunda oldukça hassas olmalısınız. Satın alma işlemi gerçekleşmeden önce iyice araştırma yapmalısınız. Çok uygun fiyatlarla takipçi satan sitelerin dolandırıcı olma olasılığı çok yüksektir. İnsanları uygun fiyatları sayesinde kendilerine çekerek bu konuda sizi yanıltabilirler. Bu gibi kişilere aldanmayınız.
  • Takipçi listelerinin organik ve gerçek kişilerden oluşmasına dikkat ediniz. Bu gerçek kişilerin oluşturduğu takipçi paketlerini sunan sitelerle anlaşma sağlamaya özen gösteriniz.
  • Takipçi satın almak istediğiniz doğru piyasa araştırmasını yapınız. Piyasadaki takipçi sitelerinin ortalama ücretine uygun olan ve daha önceki müşteri yorumlarını da değerlendirerek çalışmak istediğiniz siteyi belirleyin.

 

Instagram takipçisi satın alırken yukarıda belirtilen hususlar göz önünde bulundurularak çok daha dikkatli ve özenli hareket edilmelidir. Güvenilir sitelerden takipçi satın alma işlemi gerçekleştiğinde hem para kaybınız olmaz hem de sosyal medya hesabınızın zarar görmez. Takipçi satın aldıktan sonra alınan reklamlara da devam edilmesi önemlidir. Instagram algoritmaları tarafından artan takipçi sayısının bu reklamlardan kaynaklandığı yönünde bir algı oluşmasına neden olacaktır. Instagram üzerinden paylaşılan video ve fotoğraflar oldukça yüksek izleyici kitlesine ulaşması gerekir. Bu sayede hem sosyal medya hesabının daha etkin ve diğer kullanıcılarla etkileşim içinde olmasını sağlar hem de yapılacak marka işbirlikleri sayesinde bir kazanç oluşmasına da katkı sağlayacaktır.

Takipçi Satın Almanın Sağladığı Avantajlar

Gittikçe artan sosyal medya hesapları ve influencer hesapları yüzünden Instagram’da rekabet sayısı da artış göstermektedir. Birçok kişi veya firma bu rekabetin içerisinde kendilerini göstermek ve bir yer edinmek için üstün çalışma gösteriyorlar. Takipçi sayısının fazla olması firmanın daha bilinir ve prestijli olduğunu göstermede ayrıca güven oluşturmada etkili olmaktadır.   Bu nedenle sosyal medya hesaplarının takipçi sayısını artıracak organik ve gerçek hesaplardan oluşan takipçileri almak hesabın başarısı ve performansı açısından avantaj sağlayabilir.