Global Takipçilerle Twitter Hesabınızı Nasıl Geliştirirsiniz?

Global Takipçilerle Twitter Hesabınızı Nasıl Geliştirirsiniz?

Sosyal medya günümüzde uçsuz bucaksız bir evrendir. Dünyanın bir ucundaki bir fikrin evlerimizde tartışılmasına olanak tanınmaktadır. Hiç tanımadığınız insanlar bile sosyal medya aracılığıyla hayatlarınıza girerek, etki etmişlerdir. Gerek ürettikleri videolar, gerek kişilikleri ile iz bırakanlar olduğu gibi kısa sürede silinenler de olmuştur.  Bu kişilerin ve fikirlerin hayatlarınıza girmeleri ise sosyal medya aracılığıyla mümkün olmuştur. Günümüzde en çok kullanıcıya sahip olan uygulamalar YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter’dır. Kullanım amacı, hedef kitlesi, anlatım biçimi ve anlattıkları ile birbirlerinden oldukça farklı bu uygulamalar hemen hemen herkesin farklı teknolojik cihaz aracılığı ile kullandığı uygulamalar arasındadır. Bu yazının içeriğinde sizler için Twitter uygulamasını ele alacağız. Öncelikle “Twitter nedir?” sorusunu ele alalım;

 

Twitter bir fikir paylaşım platformudur. Kullanıcılarına 140 karakterlik bir yazı sınırı  sunan bu uygulamada süresi kısa olan videolar paylaşabileceğiniz gibi fotoğraflar da kullanabilirsiniz. Diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak daha çok iletişim ve etkileşim kurmak isteyenler bu uygulamayı kullanmaktadır. Twitter’ı etkili bir şekilde kullanabilmek için bu uygulamanın diline de hakim olmalısınız. Twitter da kullanılan yaygın kelimeler şöyledir:

  • Tweet: Twitter daha öncede söylediğimiz gibi bir paylaşım uygulamasıdır. Bu paylaşımlar ise çoğunlukla metin şeklinde olmaktadır.  Buna ek olarak metinlerin yanına video yada fotoğraf ekleyerek, paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu paylaşımların  geneline ise tweet denmektedir. Kullanım şekli ise tweet atmak şeklindedir.
  • Retweet: Diyelim ki bir kullanıcı tarafından atılan tweeti siz de kendi hesabınızdan paylaşmak istiyorsunuz. Bu durumda başka bir kullanıcının paylaşımının aynısını kendi takipçilerinize iletmeye retweet denmektedir.
  • Mention: Bir lokasyoda günlük en çok tweet atılan konuların listesidir.

Twitter’ın dilinini iyi anlamalıyız gerekmektedir. Bunun ardından yapılması gereken şey ise bu uygulamayı etkili bir şekilde kullanabilmektir. Yazının en başında da söylediğimiz gibi sosyal medya uçsuz bucaksız bir evrendir. Yalnızca bir lokasyona bağlı kalarak kendinizi sınırlandırmış ve kısıtlamış olursunuz.

Global Takipçilerle Twitter Hesabınızı Nasıl Geliştirirsiniz?

  1. Gündemi takip edin. Uygulamayı ilk kez kullanıyor olabilirsiniz. Bu aşamada ilk yapmanız gereken tweet atmak olmamalıdır. Öncelikle gündemi takip etmeli ve ona göre hareket etmelisiniz.  Global anlamda takipçi kazanmak istiyorsanız global anlamda gündemi takip etmeye özen göstermelisiniz.
  2. Takipçileriniz sizi belirler. Her Twitter kullanıcısı milyonlarca takipçisi olmasını ister. Fakat bu doğrultuda herkes ile bağlantı kurmamalısınız. Takipçi listeniz sizin bir özgeçmişinizdir. Kötü niyetli, uygunsuz kişileri takip etmemelisiniz. Bu ileride sizin önünüze mutlaka gelecek ve imajınızı zedeleyecektir. Global anlamda takipçi kazanmak için herkesi takip etmemelisiniz. İlk olarak hesabına girmeli ve paylaşımlarını incelemelisiniz. Bunun akabinde beğendiklerini, hobilerini, nasıl bir görüşe sahip olduğunu anlamaya çalışmalısınız.
  3. Popüler ve Alanda Uzman Kişilerle İletişim Kurun. Twitter her alanda ve her lokasyonda insanlarla iletişim kurmanızı sağlayacaktır.  Global anlamda takipçi kazanmak için global anlamda takip edilen kişilerle bağlantı kurmalısınız. Özellikle bu kişiler ile gireceğiniz iletişimler sizi oldukça öne çıkaracaktır.
  4. Globalin Diline Hakim Olun. Günümüzde her ne kadar sosyal medya ile aradaki sınırlar kalkmış olsa da hali hazırda dil sınırı bulunmaktadır. Sosyal medya uygulamalarının bir çoğunda dil gerekmeyebilir fakat Twitter için bu söz konusu değildir. Global anlamda bir takipçi kitlesine ulaşmak istiyorsanız globalin anlayacağı dili az da olsa konuşmalısınız. Bunun sebebi Twitter’ın kullanım amacıda yatmaktadır. Bu uygulama bir eğlence günlüğü olarak değil kişilerin fikirlerini açık bir şekilde paylaşabilmek amacı ile ortaya çıkmıştır. Bireyin kendini en etkili ifade etme yöntemi elbette dilidir. Fakat sizin anlattığınız kadar karşı tarafında bu dili anlaması gerekmektedir. Aksi halde çabalarınız karşılıksız olacaktır. Bu sebeple global anlamda konuşulan dillerde kendinizi geliştirmelisiniz.
  5. Her şeyin Birden Olmasını Beklemeyin. İstikrar oldukça önemlidir. Global anlamda takipçi kitlesine sahip olmak için aceleci davranmayın. Sakin bir şekilde hareket edin. Unutmayın ki etkili bir azınlık kalabalıktan iyidir. Bu amaçla takipçi satın almak gibi bir yanılgıya kapılmayın. Bu sizin için oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. Hiç kimse sahte takipçili bir kullanıcıyı güvenilir bulmaz ve imajınız zedelenebilir.
  6.  Doğal Olun. Twitter tek bir fikrin hakim olduğu bir uygulama değildir. Siyah olduğu gibi beyaz, beyaz olduğu gibi yüzlerce gri de vardır. Bu durumda her fikri onaylayamaz ve herkesi memnun edemezsiniz. Sizin yapmanız gereken  doğal olmaktır. Unutmayın ki herkesi memnun etmeye çalışmak samimiyetsizlik olarak algılanabilir. Takipçi kazanacağım derken daha fazla takipçi kaybedebilirsiniz.
  7. Hashtag Kullanın. Hashtagler ortak bir alan oluşturmanın anahtarıdır. Kendi görüşünüz ile aynı olan insanların hesabını takip etmek için hashtagler kullanmalısınız. Eğer global anlamda bir takipçi kitlesine ulaşmak istiyorsanız global olan hashtagler kullanmalısınız. Kullandığınız dilde mutlaka İngilizce olmalıdır. Bunun sebebi daha çok kullanıcıya erişmenizi mümkün olmasıdır.
  8. Her zaman işinizin başında olun. Twitter gündemi takip etme işidir. Attığınız bir tweet bir sohbetin başlangıcı olabilir yada savunduğunuz bir fikir bir konuşmayı başlatabilir. Böyle bir durumda günler sonra veya haftalar sonra yanıt vermenin hiç bir anlamı olmayacaktır. Unutulmamalıdır ki anlık olarak gündem değişebilir. Özellikle global bir takipçi kitleniz var ise birden çok gündemi takip edeceğiniz için daha da dikkatli olmalısınız.
  9. Düzenli Tweet Atın. Tüm sosyal medya hesaplarında olduğu gibi Twitter’da da paylaşım yaptığınız kadar varsınız ve paylaşım yapmadığınız da untulmanız olasıdır. Bu sebeple içeriklerinizi düzenli olarak gündeme uygun şekilde paylaşmalısınız.
  10. Kültür Araştırması Yapın. Her kültürün değeri farklıdır. Global bir takipçi kitlesi hedefliyorsanız mutlaka bu külterlerimdeğerlerine hakim olmalısınız. Paylaşımlarınızı bu doğrultuda yapmalısınız. Birçok kültürün seveceği ve ortak nokta bulacağı içerikler üreterek bir fazla kişiyi bir araya getirebilirsiniz. Kültür araştırması yapmadan bir içerik paylaşırsanız istemeden de olsa bir sorun yaratabilirsiniz. Özellikle din konuları paylaşım yaprken daha hassas davranmanız gereken unsurlardır.
  11.  Kaliteli ve özgünlük içerikler üretin. Global anlamda takipçi kitlesine sahip olmak istiyorsanız içeriklerinizin kaliteli ve özgün olması gerekmektedir. Öncelikle kaliteyi anlatalım. Kalite içeriğinize eklediğiniz görseller ve videolar ile ilgilidir. Görüntü kalitesi ne kadar iyi olursa takipçilerinizin beğenisi o kadar artacaktır. Kullandığınız cihazlar bu açıdan oldukça önemlidir.  Özgünlük ise içeriklerinizin genel olarak diğer içeriklerden farklılaşması demektir. Çalıntı, kopya veya size ait olmayan içerikleri paylaşmamalısınız. Burada anlatmak istenilen retweet yapmamak değildir.  Retweet yasal olarak Twitter’ın size sunduğu bir olanaktır. Anlatmak istenilen nokta size ait olmayan bir içeriği, fikri sizin gibi göstermektir. Böyle bir durum ortaya çıktığında imajınız ve hesabınızın güvenilirliği zedelenebilir.

 

Global anlamda sosyal medyada faaliyet göstermek için sizlerde takipçi kitlenizin global olması için özen göstermelisiniz. Bu doğrultuda içeriklerinizi ve takipçilerinizi dikkatli bir şekilde seçmelisiniz. İster tekil kullanıcı olun ister markanızı büyütmek ve duyurmak isteyen bir kullanıcı tüm bunlar için globale hitap etmek oldukça önemlidir. Sosyal medya uygulamaları size bu anlamda sizlere benzersiz fırsatlar tanıyacaktır.  Siz de yukarıda bahsedilen adımlara dikkat ederek Twitter hesabınızı global takipçiler ile büyütebilir ve çok daha fazla geniş kitlelere erişim oranınızı artırabilirsiniz.