Sosyal Medya Hesaplarınızı Güvenli Bir Şekilde Nasıl Büyütebilirsiniz?

Sosyal Medya Hesaplarınızı Güvenli Bir Şekilde Nasıl Büyütebilirsiniz?

Sosyal Medya'da büyümek için neler yapmalısınız ?

Değişen teknoloji ve dünya ile birlikte iş yaşantılarında da çeşitli değişimler yaşandı. Özellikle reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesi için kullanılan geleneksel mecralar yerini daha çok dijital kanallara bıraktı. Hem maliyetin daha düşük olması hem de daha fazla hedef kitlesine daha kısa bir süre içerisinde ulaşılması açısından sosyal medya üzerinden reklam faaliyetlerinin yürütülmesi önem kazandı. Sosyal medya hesapları üzerinden markalar kazanç ve kar elde edebildikleri gibi sosyal medya kullanıcıları da bu platformlar üzerinden çeşitli gelirler elde etmektedirler.  Bu gelirleri elde etmelerini sağlayan en önemli etken ise şüphesiz hesaplarını takip eden kullanıcıların sayısının çokluğudur. Sosyal medya hesapları ne kadar çok takipçi sayısına sahip ise o kadar etkileşim ve erişim alanı mevcuttur.

 

Sosyal medya hesaplarının yüksek takipçiye ulaşması için büyük bir emek ve zaman gerekmektedir. Sosyal medya hesaplarının büyümesini ve erişim sayılarının artmasını sağlamak için yapmanız gereken tek şey takipçi sayısının artmasını sağlamaktadır. Takipçi sayısının artmasını sağlamanın da iki farklı yolu vardır. Bu yollardan ilki organik büyüme ile zamanla hesabınızın diğer kullanıcılar tarafından fark edilmesini ve sizi takip etmesini sağlamaktır. İkinci yol ise güvenli siteler aracılığıyla takipçi satın almaktır. Her iki yöntem ile de sosyal medya hesabınızın nasıl büyütülebileceğinize dair bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz.

Organik Olarak Sosyal Medya Hesabı Büyütmek

Organik kullanıcılar ile hesap büyütmek için oldukça çok çalışmak gerekir. Planlı bir şekilde sosyal medya platformunun her bir özelliği kullanılmalıdır. Çünkü her bir platformun kendi içerisinde  belli takipçileri vardır. kimi kullanıcılar sosyal medyada geçirdikleri zamanın büyük bir kısmını reels videoları izleyerek geçirirken kimi kullanıcılar da ana sayfalarında bulunan gönderileri inceleyerek geçirmektedirler. Özellikle markalar sosyal medya hesaplarını organik olarak büyütmek istediklerinde dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Organik takipçilerle sosyal medya hesabını büyütmek isteyen marka ve kullanıcıların dikkat etmesi gereken konular şunlardır:

  • Özgün içerikleri oluşturabilecekleri sosyal medya hesaplarını kurmak. Özellikle markalar ürünlerinin kişiliğini yansıtan, marka imajını güçlendirecek ve katkı sağlayacak sosyal medya hesapları oluşturmaya dikkat etmelidir. Sosyal medya hesaplarının kullanıcı adı herkes tarafından kolayca hatırlanabilir, sade ve kısa olmalıdır.
  • İlk defa bir sosyal medya hesabı oluşturacak iseniz içerik üretimine başlamadan önce hedef kitleniz hakkında detaylı bir araştırma yapmalısınız. Hedef kitlenin demografik yapısını, ilgi alanlarını, hangi sosyal medya platformunun daha sık kullanıldığını ve hangi zaman diliminde sosyal medyada aktif olduklarını araştırmalısınız. Bu bilgiler ileride hesabınız üzerinden içerik üretirken sizlere yol gösterici niteliğindedir. Çünkü oluşturacağınız içeriklerin görsellerinden kullanacağınız dile  kadar her detay belirlediğiniz hedef kitleye uygun olarak hazırlanmalıdır.
  • Takipçi sayınızı arttırmak için dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de rakiplerdir. Rakiplerin takipçileri ile olan iletişimleri, paylaştıkları içeriklerin durumları, işbirliği içinde olduğu kişiler ve etkileşimi artırmak için kullandığı yöntemler gibi birçok konu hakkındaki tutumlarını incelemeniz gerekmektedir. Rakiplerin incelenmesi sonucu ortaya çıkan analiz bilgileri sizlerin hesaplarınızı nasıl yöneteceğinizi ve takipçi kazanmanız için yapmanız gereken ipuçlarını bulmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sosyal medya hesabınızın sürekli olarak takipçi kazanması ve var olan takipçinizi kaybetmemek için bir strateji oluşturmalısınız. İçeriklerinizin sürdürülebilir olmasına özen göstermelisiniz. Sosyal medya hesapların da içeriğine uygun bir tema kullanılmalıdır. Düzenli olarak içerik paylaşımlarında bulunarak takipçilerinize kendinizi hatırlatmalısınız. Fakat onları aşırı bir içerik yığınına maruz bırakmamalısınız. Aksi halde sayfanızdan sıkılarak sizi takipten çıkabilirler.
  • Her sosyal medyanın kendi içerisinde belirli özellikleri vardır. Örneğin, Instagram da Reels, hikaye, canlı yayın, gönderi gibi farklı alanlarda içerik üretebilirsiniz. Bu alanların her birini düzenli olarak kullanmalısınız. Özellikle Reels videoları kullanıcıların en çok izlediği ve diğer kullanıcılarla paylaşımda bulundukları bir alandır.
  • Sosyal medya üzerinden paylaşımı yapılacak olan içeriklerin kalitesi, açıklamaları ve kullanılan hashtaglere de dikkat edilmelidir. İçerik ile uyumlu açıklamalar yazılmalıdır. Açıklamalar sayesinde ön plana çıkmak için açıklamaları SEO uyumlu olarak yazmaya özen göstermelisiniz. Kullanılan hashtagler sosyal medya platformunda en çok takipçi çeken unsurdur. İçerikler ile uyumlu olacak şekilde kullanma oranı fazla olan hashtagleri oluşturduğunuz içeriklerde kullanmaya özen göstermelisiniz.
  • Son olarak sayfanızın büyümesini sağlayacak reklamlar oluşturmalısınız. Reklamlar sayesinde hedeflediğiniz kişiler sizin markanızı ya da sosyal medya hesabınız hakkında bir reklam içeriğine maruz kalarak ürünlerinin ve sizin tanınmanızı sağlayacaktır. Sosyal medya algoritmalarında hızlı bir şekilde gelişen takipçi artışı hesabın zarar görmesine neden olabilir. O yüzden hızlı takipçi artışına neden olacak eylemlerde bulunmanız önemlidir. Ücretli olarak oluşturulan reklamlar sayesinde hesabınız daha fazla kullanıcıya ulaşarak sizleri takip etmesi amaçlanır. Uygulamaların algoritmaları hesap üzerindeki artışın bu reklamlar sayesinde gerçekleştiğini varsayarak hesaplarınızın olumsuz etkilenmesini önleyecektir.

Takipçi Satın Alarak Sosyal Medya Hesabı Büyütmek

Sosyal medya hesaplarını büyütmenin bir diğer yöntemi de takipçi satın almaktır. Organik büyümeye oranla çok daha hızlı bir şekilde takipçi sayısının artmasını sağlar. Fakat sosyal medya hesaplarınız için takipçi satın alacağınız zaman dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar vardır. Öncelikle takipçi satın alacağınız sitenin güvenilir olduğuna çok dikkat etmelisiniz. Satın alacağınız takipçi paketlerinin gerçek kullanıcılardan olup olmadığının kontrolünü yapmalısınız. Bot hesaplardan oluşan takipçi paketlerinden uzak durmalısınız. Çünkü bot hesapların oluşturduğu takipçiler sayfanızın büyümesini değil aksine daha da zarar görmesine yol açacaktır. Bunun için takipçi satın alma işlemi gerçekleştirirken tercih edeceğiniz site  ile arama ya da mesajlaşma yoluyla iletişime geçmeye özen göstermelisiniz. Türkiye sınırları içerisinde geçerli GSM operatörlerinden birine sahip olduğuna dikkat edin. Yurtdışı numaraları üzerinden irtibat kurmayınız. Aksi takdirde yaşayacağınız en ufak bir olumsuzlukta dahi irtibat kurabileceğiniz kişilere ulaşamazsınız. Dolandırıcılık gibi durum gerçekleştiğinde yurtdışı numaraları üzerinden şikayet gerçekleştiremezsiniz. ek olarak takipçi satın alırken ödeme yöntemini mutlaka havale/EFT olarak seçiniz. Bu sayede ödemeyi gerçekleştireceğiniz kişinin bilgilerini de edinmiş olursunuz.

 

Sosyal medya hesaplarınız için takipçi satın almadan önce hesaplarınız üzerinde hareketlilik sağlamalısınız. Yeni açılan bir hesap için hemen takipçi satın almamalısınız. Öncelikle belirli bir süre organik takipçi kazanmak için çalışmalar yürütmelisiniz. Oluşturacağınız özgün ve kaliteli içerikler, reklamlar ve organik takipçi elde etmenize yardımcı olacak diğer unsurlar kullanılarak aktif bir kullanıcı olduğunuzu göstermelisiniz. Aksi takdirde sosyal medya algoritmaları sizin sahte hesap olduğunuzu düşünecek ve hesabınız üzerinde çeşitli kısıtlamalar gerçekleştirecektir. Bu kısıtlamaları kaldırmak için gerçek bir kişi olduğunuzu belli eden belgeler ve kimlik doğruları yapmak zorunda kalabilirsiniz.

 

Herhangi bir sosyal medya platformu üzerinden oluşturulan bir hesabın güvenli bir şekilde büyümesini sağlamak için her iki yöntem de tercih edilebilir. Fakat burada dikkat etmeniz gereken en önemli kural eğer takipçi satın alarak hesabınızın büyümesini istiyorsanız hesabın daha önceden açılmış ve belirli bir süre aktif kullanılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer hesabınız yeni açıldı ise takipçi satın almadan organik büyüme aşamalarını dikkat ederek büyütmeye çalışmalısınız. Gerekli reklamlar ve ulaşılabilir hedef kitle analizleri sayesinde hem markanız için oluşturduğunuz hesapları hem de kişisel hesaplarınızı güvenle büyütebilirsiniz.